TENNIS ACADEMY BRESKVAR je pričela z delom leta 1992 pod vodstvom Petra Breskvarja in mednarodno priznanega trenerja Borisa Breskvarja, ki je med drugimi treniral Borisa Beckerja, Steffi Graf, Anke Huber in Andreja Medvedeva, vodil pa je tudi našo reprezentanco za Davisov pokal.

Namen akademije je vzgojiti aktivne tekmovalce v tenisu, vodimo pa tudi teniško šolo in teniški vrtec za najmlajše. Tennis Academy Breskvar sicer redno gosti različne teniške turnirje, leta 1999 pa se je na naših igriščih odvilo tudi tekmovanje med slovensko in senegalsko reprezentanco za Davisov pokal.
V naši akademiji se redno pripravljata Blaž Kavčič in najbolj obetavna slovenska igralka Kaja Juvan ter občasno trenutno naš najboljši igralec Aljaž Bedene.
Med mlajšimi gre izpostaviti Svita Suljiča, ki je postal neuradni svetovni prvak do 10 let.

Zgodovina

Na začetku smo imeli najeta igrišča v ŠRC Gradiant, potem pa smo se odločili, da gremo v gradnjo lastnega teniškega centra, ki danes stoji na Tesovnikovi ul. 74c v Ljubljani. Tri peščena teniška igrišča in eno s trdo podlago so bila poleti odprta, v času zimske sezone pa prekrita z montažnimi baloni.
V letu 2006 smo končali z gradnjo nove športne dvorane, ki se lahko pohvali s šestimi badminton in tremi tenis igrišči, na katerih je zelo priljubljena dvoranska tepih podlaga z gumi - granulatom. Poleg dvorane imamo v poletnem času odprta tri peščena tenis igrišča, dve igrišči za odbojko na mivki in eno tenis igrišče s trdo podlago, ki je v zimskem času prekrito z montažnim balonom. Našim tekmovalcem pa je na voljo tudi interni fitnes.

Razvedrilo

V klubskem centru imamo poleg bifeja tudi članski prostor s toplino in domačnostjo kamina, kjer se lahko naši člani prijetno odpočijejo, sprostijo in družijo. Skozi vse leto v klubu organiziramo številne teniške turnirje in družabna srečanja, kjer lahko udeleženci doživijo pravo klubsko vzdušje.
Leta 2012 je Tennis Academy Breskvar postala del mreže Prince elitnih akademij (International PPI Academy).

Leta 2016 smo postali Olimpijski regijski center.